Kurs for lærlinger

Under følger kursplan for fagoperatører, kjøttfagene, baker og konditor, kokk, servitør, og resepsjon:

Fagoperatører

*=kurs som er felles for flere lærefag

Høst
 15/17

Vår
 16/18

Høst
 16/18

Vår 
 17/19

  • Bransje, bedrift og miljø HMS (2. års lærlinger)

X

       

X

 

  • Prosess styring, PLS-kurs* (1. og 2. år)

  

    

 

X

  • IK-mat/hygiene kurs (1. års lærlinger)*

 

 

 

 

  • Forskrifter, tilsetningsstoffer, varedeklarering og utregning av næringsinnhold (1 og 2. års lærlinger)*

 

X

 

  

  • Lean/ kvalitetsstyring (2. års lærlinger)

X

 

X

 

  • Ekskursjon

 

X

 

 

  • Leonardo utplassering i utlandet (valgfri mulighet til å søke)

 

X

 

X

 

Kjøttfagene  

*=kurs som er felles for flere lærefag

Høst
 15/17

Vår
 16/18

Høst
 16/18

Vår 
 17/19

  • Bransje, bedrift og miljø HMS (1. års lærlinger)

 

X

 

X

  • Reseptutregning og kalkulasjon (1. og 2. års lærlinger)

X

 

 

 

  • Krydder, tarm, stivelse og tilsettingsstoffer (1. og 2. års lærlinger)

 

 

   X

 

  • IK-mat/hygiene kurs (1. års lærlinger)*

 

 

 

 

  • Ekskursjon

 

X

 

 

  • Forskrifter, tilsetningsstoffer, varedeklarering og utregning av næringsinnhold (1. og 2.) år (pølsemaker/butikkslakter)*

 

X

 

 

  • Lean/ kvalitetsstyring (2. års lærlinger)

X

 

X

 

  • Leonardo utplassering utlandet* (ikke obligatorisk – hver enkelt må søke)

 

 X

 

X

 

Baker og Konditor   

*=kurs som er felles for flere lærefag

Høst
 15/17

Vår
 16/18

Høst
 16/18

Vår 
 17/19

  • Bransje, bedrift og miljø HMS (1. års lærlinger)

 

X

 

X

  • Konditor 2. år - 2 dager: Idun Konditorkurs for 2. års lærlinger.

  

X

  

X

  • Bakerne 1. og 2 år: Hev, fordeig, surdeig og skålding

    

 

    

     

  • Baker og Konditorer 2. års – Fagsamling/repetisjon med info om fagprøven

 

X

  

X

  • Konditor 1. og 2. år: Varierende tema (Sukkerarbeider, sjokolade, marsipan. kakepynting m.v.) (1. og 2. års konditor)

 

 

  

 

  • IK-mat/hygiene kurs (1. års lærlinger)*

 

 

 

 

  • Leonardo utplassering, utlandet (valgfritt, hver enkelt må søke)

  

X

 

X

  • Kurs sammen med baker og konditorlauget (varierende tema)

 

X

 

X

 

Kokk        

 *=kurs som er felles for flere lærefag

Høst
 15/17

Vår
 16/18

Høst
 16/18

Vår 
 17/19

  • IK-mat/hygiene kurs (1. års lærlinger)*

 

 

X

 

  • Grønt-kurs og vegetar (1.års lærlinger)

– 2 dager

X

 

X

 

  • Bransje, bedrift og miljø HMS (1. års lærlinger)

 

X

 

X

  • Kalkulasjon, svinn og kjøkkenprosent.
     (1. års lærlinger)

 

X

 

X

  • Kraft, supper og sauser (1. års lærlinger)

 

X

 

X

  • Kjøttskjæring, pølser og tilberedning av kjøtt
     (2. års lærlinger)  - 2 dager

X

 

X

 

  • Røyking, graving, sylting og salting av fisk og vilt
     (1. års lærlinger) – 2 dager

 

 

 

 X

  • Fisk og skalldyrkurs / hel fisk - sløying, filetering og tilberedning. (2. års lærlinger) - 1 dag

 

X

 

 

  • Reseptberegning, menylære, forberedelse til fagprøve (2. års lærlinger)

 

X

 

 

  • Baking for kokker (2. års lærlinger)

  

X

 

X

  • Dessert kurs (2.års lærlinger)

X

 

X

 

  • Kurs i allergener, merkeforskrift og diettmat
     (1. års lærlinger)

 

X

 

X

  • Vestfold/Buskerud/ Østlandsmesterskap for lærlinger
     (ikke obligatorisk)

X

  

X

 

  • Leonardo utplassering, utlandet
     (ikke obligatorisk – hver enkelt må søke)

  

X

  

   X

 

Servitør  

*= kurs som er felles for flere lærefag

Høst
 15/17

Vår
 16/18

Høst
 16/18

Vår 
 17/19

  • Bransje, bedrift og miljø HMS* (1. års lærlinger)

 

 

  

 

  • Planleggingsdelen på fagprøven

 

   

 

X

  • Borddekorasjonskurs

 

  

X

 

  • Barkurs

 

X

 

X

  • Tranchering og flambering (tilberedning ved gjestens bord)

 

 

X

 

  • IK-mat/hygiene kurs (1. års lærlinger)*

X

 

X

 

  • Vin- og drikkelære 1 (Tyskland/Østerike)

X

 

 

 

  • Vin- og drikkelære 2 (Frankrike)

 

 

 

 

  • Vin og drikkelære 3 (Spania og hetvin)

 

 

X

 

  • Vin og drikkelære 4 (Italia og dessertvin)

X

 

 

 

  • Vin og drikkelære 5, («nye» vinverden)

 

 

X

 

  • Kaffe og kaffedrikker med sensorikk

X

 

X

 

  • Sikkerhet - førstehjelp og ranskurs

 

X

 

 

  • Kurs i allergener, merkeforskrift og diettmat
     (1. års lærlinger)

 

X

 

X

  • Vestfold/Østlandsmesterskap for lærlinger
     (ikke obligatorisk)

X

  

X

 

  • Leonardo utplassering, utlandet
     (ikke obligatorisk – hver enkelt må søke)

  

X

  

   X

  • Ekskursjon (med et av vin og drikkelærekursene inkl.)

X

 

X

 

 

Resepsjon       

*=kurs som er felles for flere lærefag

Høst
 15/17

Vår
 16/18

Høst
 16/18

Vår 
 17/19

  • Bransje, bedrift og miljø HMS (1. års lærlinger)

 

X

 

 

  • Service og mersalg, romtype, intl. hotellregler m.v, samt planleggingsdelen/forberedelse til fagprøve.

(2 års lærlinger)

  

X

 

X

  • Servering, borddekning og Cocktails (1. og 2.)

X

 

X

 

 

  • Hotellsikkerhet – førstehjelp og ranskurs

 

X

 

 

  • Kurs i allergener, merkeforskrift og diettmat
     (1. års lærlinger)

 

X

 

X

  • Prosjektoppgave  - salgsomvisning (2. års lærlinger)

 

X

 

X

  • Leonardo utplassering, utlandet
     (ikke obligatorisk – hver enkelt må søke)

  

X

  

   X

  • Servering

X

 

 

 

  • Ekskursjon

 

 

X

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.